Το Hidden είναι μια συλλογή φωτογραφιών, όχι μια ξεχωριστή μονάδα cloud
Η συλλογή Hidden είναι μέρος της βιβλιοθήκης Apple Photos. Η απόκρυψη ενός στοιχείου το μετακινεί από τις κανονικές προβολές και σε αυτήν τη συλλογή. Δεν δημιουργεί ξεχωριστό λογαριασμό iCloud, δεν ανεβάζει δεύτερο αντίγραφο σε ειδικό θησαυροφυλάκιο ή δεν σταματά τον συγχρονισμό της βιβλιοθήκης.
Η Apple περιγράφει το iCloud Photos ότι διατηρεί τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας ενημερωμένα σε όλες τις συσκευές σας. Η ίδια βιβλιοθήκη μπορεί να εμφανίζεται σε iPhone, iPad, Mac, Apple TV και iCloud.com όταν αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό Apple και έχουν ενεργοποιημένες τις Φωτογραφίες iCloud. Οι ακριβείς συσκευές που είναι ορατές σε εσάς εξαρτώνται από το ποιες είναι συνδεδεμένες και συγχρονίζονται.
Τι συμβαίνει όταν το iCloud Photos είναι ενεργοποιημένο
Η τρέχουσα καθοδήγηση της Apple για το iPhone λέει ότι μια φωτογραφία που κρύβετε μετακινείται στη συλλογή Hidden και η καθοδήγηση iCloud Photos της Apple λέει ότι οι αλλαγές στη βιβλιοθήκη παραμένουν ενημερωμένες σε όλες τις συσκευές. Στην πράξη, τα κρυφά στοιχεία παραμένουν μέρος της συγχρονισμένης βιβλιοθήκης. Η κατάσταση κρυφού αντικατοπτρίζεται στις συσκευές που χρησιμοποιούν αυτήν τη βιβλιοθήκη.
Αυτό είναι βολικό εάν χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές Apple: δεν χρειάζεται να κρύβετε την ίδια εικόνα ξεχωριστά σε κάθε μία. Σημαίνει επίσης ότι δεν πρέπει να υποθέσετε ότι η απόκρυψη μιας φωτογραφίας σε ένα κοινόχρηστο iPhone την κρατά μακριά από Mac ή iPad που είναι συνδεδεμένοι στον ίδιο λογαριασμό. Ελέγξτε την Κρυφή συλλογή στις συσκευές που χρησιμοποιείτε.
Η απόκρυψη και η διαγραφή είναι διαφορετικές ενέργειες
Η απόκρυψη αλλαγών όπου εμφανίζεται μια φωτογραφία. Η διαγραφή το αφαιρεί από τη βιβλιοθήκη. Με το iCloud Photos ενεργοποιημένο, η Apple λέει ότι η διαγραφή μιας φωτογραφίας σε μια συσκευή τη διαγράφει και από τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το iCloud Photos. Τα διαγραμμένα στοιχεία μπορούν συνήθως να ανακτηθούν από τα Πρόσφατα διαγραμμένα για 30 ημέρες, μετά τις οποίες καταργούνται οριστικά.
Εάν ο στόχος σας είναι να διατηρήσετε τη φωτογραφία στο iCloud αλλά να αφαιρέσετε ένα τοπικό αντίγραφο, μην χρησιμοποιήσετε το κουμπί Διαγραφή ως συντόμευση αποθήκευσης. Πρώτα κατανοήστε εάν το iCloud Photos είναι ενεργοποιημένο και εάν η συσκευή σας χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένο χώρο αποθήκευσης. Η βελτιστοποιημένη έκδοση μπορεί να είναι μικρότερη από την αρχική, αλλά εξακολουθεί να αναπαρίσταται στη συγχρονισμένη βιβλιοθήκη.
Ελέγξτε ποιες συσκευές συγχρονίζονται
Σε κάθε συσκευή Apple, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, πατήστε το όνομά σας και μετά το iCloud και τις Φωτογραφίες. Αναζητήστε τη ρύθμιση που συγχρονίζει τις Φωτογραφίες σε αυτήν τη συσκευή. Η διατύπωση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Ελέγξτε επίσης τον Λογαριασμό Apple που εμφανίζεται στην κορυφή των Ρυθμίσεων. δύο συσκευές μοιράζονται μια βιβλιοθήκη μόνο εάν ταιριάζουν οι ρυθμίσεις λογαριασμού και συγχρονισμού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud.com/photos ως άλλο μέρος για να επιθεωρήσετε τη βιβλιοθήκη. Να θυμάστε ότι μια περίοδος λειτουργίας προγράμματος περιήγησης ιστού εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Apple. Αποσυνδεθείτε σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή και προστατέψτε τον λογαριασμό με ισχυρό κωδικό πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Μια κρυφή συλλογή δεν προστατεύει τον ευρύτερο λογαριασμό Apple από κάποιον που μπορεί να συνδεθεί ως εσάς.
Εάν χρειάζεστε ξεχωριστό μοντέλο προστασίας
Για περιστασιακή περιήγηση, η συλλογή Hidden μπορεί να είναι αρκετή. Εάν χρειάζεστε αρχεία που είναι αποθηκευμένα χωριστά από τη βιβλιοθήκη Apple Photos, αναζητήστε μια εφαρμογή αποθήκευσης που να εξηγεί την κρυπτογράφηση, την ανάκτηση και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στη συσκευή σε απλή γλώσσα. Μια εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιεί το iCloud για κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το iCloud Photos που συγχρονίζει την αρχική βιβλιοθήκη.
Πριν μετακινήσετε οτιδήποτε, δοκιμάστε τη ροή εργασίας με μια μη ουσιώδη φωτογραφία. Επιβεβαιώστε ότι ανοίγει το εισαγόμενο αντίγραφο, μάθετε πώς λειτουργεί η ανάκτηση και αποφασίστε εάν θέλετε να διαγράψετε την πηγή. Εάν αφαιρέσετε μια φωτογραφία πηγής από τις Φωτογραφίες ενώ το iCloud Photos είναι ενεργό, αυτή η διαγραφή μπορεί να μεταδοθεί στις άλλες συσκευές σας. Διατηρήστε τουλάχιστον ένα επαληθευμένο αντίγραφο ασφαλείας πριν από μια εκκαθάριση.
Συχνές ερωτήσεις
Οι κρυφές φωτογραφίες συγχρονίζονται με το iCloud;
Εάν το iCloud Photos είναι ενεργοποιημένο, τα κρυφά στοιχεία παραμένουν στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών και η κατάσταση Κρυφής συγχρονίζεται σε συσκευές που χρησιμοποιούν αυτήν τη βιβλιοθήκη.
Η απόκρυψη φωτογραφιών δωρεάν αποθήκευσης iCloud;
Όχι. Απόκρυψη ορατότητας αλλαγών. δεν διαγράφει τη φωτογραφία από τη βιβλιοθήκη.
Μπορώ να κρύψω μια φωτογραφία από το iCloud αλλά να τη διατηρήσω στο iPhone μου;
Όχι χρησιμοποιώντας τη συλλογή Hidden. Εάν το iCloud Photos συγχρονίζει τη βιβλιοθήκη, η απόκρυψη είναι κατάσταση βιβλιοθήκης και όχι λειτουργία αντιγραφής μόνο για συσκευή.












