Gdje idu izbrisane fotografije
- Izbrišete fotografiju. Pomiče se na Nedavno izbrisano.
- Ostaje tamo za do 30 dana, tada ga iOS trajno uklanja.
- S iCloud fotografije uključeno, nalazi se u Nedavno obrisano na svakom uređaju na kojem ste prijavljeni na svoj Apple račun.
Izbriši trajno, sada
- Otvoriti Fotografije → Zbirke → Uslužni programi → Nedavno obrisane.
- Autentifikacija pomoću Face ID-a ili vaše šifre.
- Dodirnite Odaberite, odaberite stavke (ili Izbriši sve), i potvrdite.
Zašto je to važno za aplikacije trezora
Većina aplikacija za trezor kopira fotografije. Ako nakon toga izbrišete originale, oni se premještaju u Nedavno obrisano i tamo ostaju mjesec dana, što poništava bit. VaultBolt-a čišćenje bez kopija prolazi kroz brisanje originala, pražnjenje nedavno izbrisanih i provjeravanje iCloud fotografija, a zatim potvrđuje kada nema kopija.
Ostala mjesta skrivaju kopije
- Dijeljeni albumi čuvaju vlastitu kopiju za sve u njima.
- Aplikacije za slanje poruka je možda automatski spremio fotografiju na vaš fotoaparat.
- Sigurnosne kopije starog iPhonea ili računala snimljeno prije nego što ste ga izbrisali.
- Ostale aplikacije u oblaku kao što su Google Photos ili OneDrive, ako stvaraju sigurnosnu kopiju vaše fotografije kamere.
Često postavljana pitanja
Je li album Nedavno obrisano zaključan?
Da. Na trenutačnom iOS-u, Nedavno izbrisani i Skriveni su zaključani prema zadanim postavkama i trebaju Face ID, Touch ID ili vašu lozinku.
Mogu li se fotografije vratiti nakon što ispraznim Nedavno izbrisano?
Nije iz aplikacije Fotografije. Mogu još uvijek postojati u starijoj sigurnosnoj kopiji uređaja, u dijeljenom albumu ili u drugoj aplikaciji koja je spremila kopiju.












