Privacygidsen

Synchroniseren verborgen iPhone-foto's met iCloud?

Meestal wel: wanneer iCloud-foto's is ingeschakeld, synchroniseert Apple de bibliotheek en de organisatie ervan op al uw apparaten, inclusief de verborgen verzameling. Door te verbergen wordt er geen privé-iCloud-map aangemaakt en wordt er geen foto uit de gesynchroniseerde bibliotheek verwijderd. Hier leest u hoe u uw configuratie veilig kunt controleren.

Bijgewerkt 3 minuten lezenDoor het VaultBolt-team

Hidden is een fotocollectie, geen aparte clouddrive

De Hidden-collectie maakt deel uit van de Apple Photos-bibliotheek. Als u een item verbergt, wordt het uit de reguliere weergaven naar die verzameling verplaatst. Er wordt geen afzonderlijk iCloud-account gemaakt, er wordt geen tweede kopie naar een speciale kluis geüpload of de synchronisatie van de bibliotheek wordt gestopt.

Apple beschrijft iCloud-foto's als het up-to-date houden van uw foto's en video's op al uw apparaten. Dezelfde bibliotheek kan verschijnen op een iPhone, iPad, Mac, Apple TV en iCloud.com als die apparaten hetzelfde Apple-account gebruiken en iCloud-foto's ingeschakeld hebben. De exacte apparaten die voor u zichtbaar zijn, zijn afhankelijk van welke apparaten zijn aangemeld en worden gesynchroniseerd.

Wat er gebeurt als iCloud-foto's is ingeschakeld

De huidige iPhone-richtlijnen van Apple zeggen dat een foto die je verbergt, wordt verplaatst naar de Verborgen verzameling, en Apple's iCloud-foto's-richtlijnen zeggen dat bibliotheekwijzigingen op alle apparaten up-to-date blijven. In de praktijk blijven verborgen items onderdeel van de gesynchroniseerde bibliotheek; de status Verborgen wordt weergegeven op de apparaten die die bibliotheek gebruiken.

Dit is handig als u meerdere Apple-apparaten gebruikt: u hoeft niet op elk apparaat dezelfde afbeelding afzonderlijk te verbergen. Het betekent ook dat je er niet van uit moet gaan dat het verbergen van een foto op een gedeelde iPhone ervoor zorgt dat deze niet in de buurt komt van een Mac of iPad die met hetzelfde account is ingelogd. Controleer de verborgen verzameling op de apparaten die u gebruikt.

Verbergen en verwijderen zijn verschillende acties

Wijzigingen verbergen waarbij een foto wordt getoond. Door te verwijderen wordt het uit de bibliotheek verwijderd. Als iCloud-foto's is ingeschakeld, zegt Apple dat het verwijderen van een foto op het ene apparaat deze ook van de andere apparaten verwijdert met behulp van iCloud-foto's. Verwijderde items kunnen doorgaans gedurende 30 dagen worden hersteld via Recent verwijderd, waarna ze definitief worden verwijderd.

Als het uw doel is de foto in iCloud te behouden maar een lokale kopie te verwijderen, gebruik dan de knop Verwijderen niet als snelkoppeling voor opslag. Zorg eerst dat iCloud-foto's is ingeschakeld en of uw apparaat geoptimaliseerde opslag gebruikt. De geoptimaliseerde versie is mogelijk kleiner dan het origineel, maar wordt nog steeds weergegeven in de gesynchroniseerde bibliotheek.

Controleer welke apparaten synchroniseren

Open op elk Apple-apparaat Instellingen, tik op uw naam en vervolgens op iCloud en Foto's. Zoek naar de instelling waarmee Foto's op dat apparaat worden gesynchroniseerd. De bewoording kan variëren per versie van het besturingssysteem. Controleer ook het Apple-account dat bovenaan Instellingen wordt weergegeven; twee apparaten delen alleen een bibliotheek als de account- en synchronisatie-instellingen overeenkomen.

U kunt iCloud.com/photos gebruiken als een andere plek om de bibliotheek te inspecteren. Houd er rekening mee dat een webbrowsersessie nog steeds toegang geeft tot uw Apple-account. Meld u af op een gedeelde computer en bescherm het account met een sterk wachtwoord en tweefactorauthenticatie. Een verborgen verzameling beschermt het bredere Apple-account niet tegen iemand die als jij kan inloggen.

Als u een afzonderlijk beschermingsmodel nodig heeft

Voor gewoon browsen kan de Verborgen verzameling voldoende zijn. Als je bestanden nodig hebt die afzonderlijk van de Apple Foto's-bibliotheek zijn opgeslagen, zoek dan naar een kluis-app die in duidelijke taal uitleg geeft over versleuteling, herstel en back-up op het apparaat. Een app kan iCloud gebruiken voor gecodeerde back-up, maar dat is anders dan iCloud-foto's die de oorspronkelijke bibliotheek synchroniseren.

Voordat u iets verplaatst, test u de workflow met een niet-essentiële foto. Bevestig dat de geïmporteerde kopie wordt geopend, ontdek hoe herstel werkt en beslis of u de bron wilt verwijderen. Als u een bronfoto uit Foto's verwijdert terwijl iCloud Foto's actief is, kan die verwijdering zich verspreiden naar uw andere apparaten. Bewaar ten minste één geverifieerde back-up vóór een opschoning.

Veelgestelde vragen

Worden verborgen foto's gesynchroniseerd met iCloud?

Als iCloud-foto's is ingeschakeld, blijven verborgen items in de Foto's-bibliotheek staan ​​en wordt hun status 'Verborgen' gesynchroniseerd tussen apparaten die die bibliotheek gebruiken.

Maakt het verbergen van foto's iCloud-opslag vrij?

Nee. Verbergen verandert de zichtbaarheid; de foto wordt niet uit de bibliotheek verwijderd.

Kan ik een foto verbergen voor iCloud, maar deze op mijn iPhone behouden?

Niet door gebruik te maken van de Hidden collectie. Als iCloud Foto's de bibliotheek synchroniseert, is verbergen een bibliotheekstatus en niet een kopieerbewerking die alleen op het apparaat kan worden uitgevoerd.

Bronnen

VaultBolt-team
We bouwen een gecodeerde fotokluis voor iPhone en iPad. We vergelijken Apple-instructies met de huidige Apple Support-documentatie en updatehandleidingen wanneer iOS verandert.

VaultBolt

Jouw spullen. Opgesloten.

Koop VaultBolt voor iPhone en iPad, of bekijk precies hoe het werkt in de interactieve demokluis.

Download on theApp Store