Waar verwijderde foto's naartoe gaan
- Je verwijdert een foto. Het beweegt naar Onlangs verwijderd.
- Het blijft daar voor tot 30 dagen, waarna iOS het permanent verwijdert.
- Met iCloud-foto's ingeschakeld, staat het in Recent verwijderd op elk apparaat dat is ingelogd op uw Apple-account.
Verwijder nu definitief
- Open Foto's → Verzamelingen → Hulpprogramma's → Recent verwijderd.
- Authenticeer met Face ID of uw toegangscode.
- Kraan Selecteer, kies de items (of Alles verwijderen), en bevestig.
Waarom dit belangrijk is voor kluis-apps
De meeste kluis-apps kopiëren foto's naar binnen. Als je de originelen daarna verwijdert, gaan ze naar Recent verwijderd en blijven daar een maand, wat het punt teniet doet. VaultBolt's opruimen zonder kopieën doorloopt het verwijderen van originelen, het legen van Recent verwijderd en het controleren van iCloud-foto's, en bevestigt vervolgens wanneer er geen kopieën meer zijn.
Op andere plaatsen verbergen kopieën zich
- Gedeelde albums bewaart een eigen exemplaar voor iedereen die erin zit.
- Berichten-apps heeft de foto mogelijk automatisch opgeslagen in uw filmrol.
- Oude iPhone- of computerback-ups gemaakt voordat u deze verwijderde.
- Andere cloud-apps zoals Google Foto's of OneDrive, als ze een back-up maken van uw filmrol.
Veelgestelde vragen
Is het onlangs verwijderde album vergrendeld?
Ja. Op het huidige iOS zijn Recent verwijderd en Verborgen standaard vergrendeld en hebben ze Face ID, Touch ID of uw toegangscode nodig.
Kunnen foto's worden hersteld nadat ik Recent verwijderd heb leeggemaakt?
Niet vanuit de Foto's-app. Ze kunnen nog steeds aanwezig zijn in een back-up van een ouder apparaat, in een gedeeld album of in een andere app waarin een kopie is opgeslagen.












