Gdzie trafiają usunięte zdjęcia
- Usuwasz zdjęcie. Przenosi się do Ostatnio usunięte.
- Pozostaje tam przez do 30 dni, a następnie iOS usunie go trwale.
- Z Zdjęcia iCloud włączone, znajduje się w sekcji Ostatnio usunięte na każdym urządzeniu zalogowanym na Twoje konto Apple.
Usuń trwale, teraz
- Otwarte Zdjęcia → Kolekcje → Narzędzia → Ostatnio usunięte.
- Uwierzytelnij się za pomocą Face ID lub hasła.
- Uzyskiwać Wybierać, wybierz elementy (lub Usuń wszystko) i potwierdź.
Dlaczego ma to znaczenie w przypadku aplikacji Vault
Większość aplikacji Vault kopiuje zdjęcia. Jeśli później usuniesz oryginały, zostaną one przeniesione do Ostatnio usunięte i pozostaną tam przez miesiąc, co mija się z celem. VaultBolt czyszczenie bez kopii przechodzi przez proces usuwania oryginałów, opróżniania Ostatnio usuniętych i sprawdzania Zdjęć iCloud, a następnie potwierdza, gdy nie pozostały żadne kopie.
W innych miejscach kopie się ukrywają
- Udostępnione albumy zachowaj własną kopię dla wszystkich znajdujących się w nich osób.
- Aplikacje do przesyłania wiadomości mógł automatycznie zapisać zdjęcie w rolce z aparatu.
- Kopie zapasowe starego iPhone'a lub komputera zrobione zanim je usunąłeś.
- Inne aplikacje w chmurze takie jak Zdjęcia Google lub OneDrive, jeśli tworzą kopię zapasową rolki z aparatu.
Często zadawane pytania
Czy album Ostatnio usunięte jest zablokowany?
Tak. W bieżącym systemie iOS funkcje Ostatnio usunięte i Ukryte są domyślnie zablokowane i wymagają funkcji Face ID, Touch ID lub hasła.
Czy zdjęcia można odzyskać po opróżnieniu Ostatnio usunięte?
Nie z aplikacji Zdjęcia. Mogą nadal istnieć w kopii zapasowej starszego urządzenia, w udostępnionym albumie lub w innej aplikacji, w której zapisano kopię.












