Lista kontrolna
- Utwórz kopię zapasową skarbca i potwierdź czas ostatniej kopii zapasowej.
- Znajdź frazę odzyskiwania.
- Skonfiguruj nowego iPhone'a i przywróć skarbiec. Otwórz kilka elementów.
- Na starym telefonie wyloguj się ze swojego konta Apple (Ustawienia → Twoje imię → Wyloguj się).
- Ustawienia → Ogólne → Przenieś lub zresetuj iPhone'a → Usuń całą zawartość i ustawienia.
- Usuń urządzenie z listy urządzeń na koncie Apple.
Błąd, którego należy unikać
Nie „czyść” starego telefonu, usuwając zdjęcia w aplikacji Zdjęcia, gdy usługa Zdjęcia iCloud jest włączona. Te usunięcia synchronizują i usuwają zdjęcia z każdego urządzenia. Najpierw się wyloguj, a potem usuń.
Często zadawane pytania
Czy wymazanie mojego iPhone'a powoduje usunięcie zdjęć iCloud?
Usuń całą zawartość i ustawienia usuwa tylko dane z urządzenia. Usunięcie zdjęć w aplikacji Zdjęcia, gdy usługa Zdjęcia iCloud jest włączona, powoduje usunięcie ich ze wszystkich miejsc.












